Οι 8 πριγκίπισσες!

Μια φορά και έναν καιρό ήταν 8 πριγκίπισσες! Μην φανταστείτε πριγκίπισσες της παλιάς εποχής!

Πριγκίπισσες της νέας εποχής, της τεχνολογίας με facebook, blogs, smart phones, ipads και όλα τα σχετικά!

Η κάθε μια ήταν ξεχωριστή με την δική της ομορφιά, με την δική της δύναμη και την δική της ζωή!

Η μια πριγκίπισσα ήταν πολύ οργανωτική, δυναμική στα τερτίπια της ζωής. Είχε πολλά χαρίσματα και όλες οι υπόλοιπες την θαύμαζαν που ήταν μέσα σε όλα και πάντα τα προλάβαινε όλα. Αυτή η πριγκίπισσα ήταν και η αιτία που γνωρίστηκαν όλες οι πριγκίπισσες μεταξύ τους! Δεν θα μπορούσε να ήταν καμία άλλη!

Η άλλη πριγκίπισσα ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσε να προσαρμοστεί σε όλες τις συνθήκες! Ταίριαζε με όλες τις υπόλοιπες πριγκίπισσες και μπορούσε να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε περίσταση με απόλυτη ευκολία και χωρίς καθόλου άγχος.

Η άλλη πριγκίπισσα ήταν πάντα αισιόδοξη και μέσα στο κέφι! Πάντα με το χαμόγελο και χαιρόσουν να είσαι μαζί της γιατί σου ανέβαζε την διάθεση. Είχε ένα μαγικό τρόπο όλα τα παιδάκια να την αγαπάνε και να διασκεδάζουν πολύ μαζί της!

Η άλλη πριγκίπισσα ήταν γεμάτη εκπλήξεις στο λόγο της! Ήξερες ότι πίσω από μια κουβέντα της είχες τόσα πολλά να μαντέψεις! Ήταν μοναδική στο να σε καθηλώνει ευχάριστα και να περιμένεις με αγωνία να βρεις την συνέχεια.

Η άλλη πριγκίπισσα δε μιλούσε πολύ αλλά όταν είχε να μας διηγηθεί μια ιστορία μας ξάφνιαζε όλες γιατί πάντα η δική της ιστορία ήταν η καλύτερη και διαφορετική από όλες!!

Η άλλη πριγκίπισσα είχε μεγάλη δύναμη στα λόγια της. Μπορούσε να μιλάει με τις ώρες χωρίς να κάνει κανένα σαρδάμ, και χωρίς να κουραστείς να την ακούς. Ο λόγος της πλούσιος, με άποψη και πάντα με χιούμορ!

Η άλλη πριγκίπισσα ήταν ένας απόλυτα θετικός και ευγενικός άνθρωπος, “ψυχή” θα έλεγα! Ο λόγος της παραμυθένιος και περιγραφικός! Την παρακολουθούσες με απόλυτη ησυχία και δεν τολμούσες να την διακόψεις μη χάσεις την συνέχεια!

Για την τελευταία πριγκίπισσα δε θα μιλήσω. Ίσως μιλήσουν οι υπόλοιπες 7 για αυτήν! :)

Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι πριγκίπισσες είναι οι μαμαδοφίλες μου!

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει διάφορα άρθρα στη μαμαδογειτονιά σχετικά με τις φιλίες. Το είχα καιρό μέσα στο μυαλό μου να γράψω και εγώ ένα άρθρο για αυτές τις 8 πριγκίπισσες αλλά δεν το αποφάσιζα! Αυτή όμως είναι η μαγεία και η αίγλη της μαμαδογειτονιάς, σου δίνουν το κίνητρο! Συγκεκριμένα το κίνητρο μου το έδωσε η Kapa. Me without you…tea without biscuit! με το δικό της περιγραφικό άρθρο το οποίο με εκφράζει σε πολλά από αυτά που αναφέρει.

Όπως για παράδειγμα αυτή η πρόταση: “Είχα και εξακολουθώ να έχω  τις παιδικές  μου φίλες που αγαπώ και είναι πάντα εκεί, έχοντας το κομμάτι τους στη ζωή και στην ψυχή μου.”  Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια και για εμένα!!

Με τις 8 πριγκίπισσες λοιπόν, αν και είναι πολύ πρόσφατες φίλες, έχουμε μοιραστεί πολλά!

Tην περασμένη εβδομάδα ήταν καλεσμένες στο σπίτι μου. Ήταν η σειρά μου!

Ναι, σχεδόν κάθε 15 ημέρες έχουμε έξοδο!
Τι έξοδο? Μαζευόμαστε σε ένα σπίτι από τα 8 (κυκλικά το πάμε) πίνουμε κρασάκι, τσιμπάμε κάτι αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να κουβεντιάζουμε, να μοιραζόμαστε εμπειρίες και να περνάμε καλά!  Οι κανόνες είναι ξεκάθαροι!✔ Συνάντηση στις 21:30
✔ Babysitting o μπαμπάς ή η γιαγιά
✔ Ενδυμασία επίσημη (τιάρες, 12ποντα, χρυσαφικά κ.τ.λ)
✔ Βαφόμαστε (ναι, ναι βαφόμαστε!)
✔ Δεν βοηθάει καμία στη προετοιμασία του τραπεζιού πέρα από την οικοδέσποινα. Μια κουράζεται και επτά ξεκουράζονται, τέλος!

Τα μεσάνυχτα πια (03:00 – 03:30) όταν είχαν φύγει τα κορίτσια και ξαπλώσαμε με τον άντρα μου, γυρνάει και μου λέει είμαι χαρούμενος που είσαι χαρούμενη!

Πέρα από αυτές τις συναντήσεις όμως είναι τόσα πολλά αυτά που έχουμε μοιραστεί!
Θυμάμαι που δόθηκε ξαφνικά σήμα να μαζευτούμε, γιατί υπήρχε ένα σοβαρό θέμα συζήτησης. Σε μισή ώρα σχεδόν όλες ήμασταν παρούσες!

Πολλές φορές, κάπου στις 21:30, 10 παρά, ίσως και λίγο αργότερα ή λίγο πιο νωρίς, μιλάμε διαδικτυακά όλες μαζί. Λέμε ότι μας έρθει! Κυρίως γελάμε και αυτό είναι που μου αρέσει. Αλλά έχουμε μοιραστεί ανησυχίες, προβληματισμούς, έχουμε βοηθήσει, συμβουλέψει η μία την άλλη, έχουμε πάρει αποφάσεις, έχουμε νευριάσει, έχουμε θυμώσει, έχουμε κάνει όνειρα και έχουμε ταξιδέψει…!

Θυμάμαι τις εκδρομές που έχουμε πάει που επιτέλους γνωρίστηκαν και οι άντρες μας μεταξύ τους. Είχαν ακούσει τόσα πολλά για εμάς τις πριγκίπισσες που ήταν σαν να μας ήξεραν ήδη!

Θυμάμαι τις εκπλήξεις που έχουμε κάνει με μεγάλη επιτυχία και πολλά γέλια! Έχουμε κάνει babysitting στα παιδιά της άλλης, έχουμε φτιάξει γλυκά μαζί, έχουμε ανταλλάξει ρούχα, έχουμε κάνει δώρα, έχουμε πάει σε σεμινάρια, καφέδες……είναι τόσες πολλές οι στιγμές που φοβάμαι μην τις ξεχάσω!!

Πλέον η μια έχει ανάγκη να ακούσει νέα από την άλλη. Αν περάσει κάποιο διάστημα χωρίς να βρεθούμε ή να μιλήσουμε, κάτι μας λείπει! :) Δεν είναι μαγικό?

Είμαστε μια για όλες και όλες για μια, όπως πολλές φορές έχουμε ξεστομίσει!

Πάνω από όλα όμως, πιστεύω πως καμία μας δεν ξεχνάει ότι όλες αυτές τις όμορφες εμπειρίες τις χρωστάμε στα παιδιά μας! Έχουν δημιουργηθεί τόσες μοναδικές φιλίες, ακόμη και διαδικτυακές, και ένας βασικός λόγος είναι τα παιδιά μας!

Είναι σημαντικό να δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας σχετικά με το πόση αξία έχουν οι φίλοι στη ζωή μας και ότι κίνητρο για μια φιλία μπορεί να είναι η ανάγκη για ψυχαγωγία, επικοινωνία και ασφάλεια, η ανάγκη του να βρεις και να προσφέρεις εκτίμηση, αγάπη και κατανόηση!

Η κόρη μου είναι ο λόγος που ανακάλυψα τις cretamums και μέσα από τις cretamums, τις 7+1 πριγκίπισσες!

Αφιερωμένο σε εμάς, πριγκιπέσσες μου!