Τι θα κερδίσω αν φτιάξω και εγώ το δικό μου blog;

blogging
“Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι;” ή ”Πες μου το blog σου να σου πω ποιος είσαι;” 

Στην εποχή μας; Μάλλον το δεύτερο!

Όλοι -και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι :) – πρέπει να έχουν ένα blog!
Ναι, μιλάω και για εσάς που διαβάζετε αυτή τη στιγμή αυτό το άρθρο!
Για να διαβάζετε αυτό το άρθρο οι πιθανότητες είναι να είστε κάποιος που εργάζεστε ή έχετε στενή σχέση με το διαδίκτυο.

Και τώρα θα σκέφτεστε: μα εγώ γιατί να έχω blog, τι έχω να πω, έχω κάτι να προσφέρω, δεν ξέρω πως να φτιάξω ένα blog, θα με διαβάζει κανείς?

Ας ξεκινήσουμε με τα οφέλη που θα έχετε αν δημιουργήσετε ένα blog για τον εαυτό σας.

 1. Ναι, έχεις και ΕΣΥ φωνή και μια ιστορία να μας πεις!
 

Μια νέα φωνή, μια νέα ιστορία η οποία μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες ανθρώπους μέσα από τη δύναμη του Διαδικτύου.

Πολλοί από εσάς ίσως να σκέφτεστε ότι υπάρχουν ήδη χιλιάδες bloggers που γράφουν για το ίδιο θέμα. Ναι, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αυτό που είναι επίσης αλήθεια είναι ότι κανένας από αυτούς τους bloggers δεν έχει… τη δική σας φωνή!

Κάθε blogger έχει διαφορετικό στυλ που γράφει, διαφορετικό τρόπο που παρουσιάζει και αναλύει τα πράγματα. Δεν έχει σημασία αν κάποιος άλλος έχει ήδη καλύψει ένα θέμα ή έχει πει τη γνώμη του για κάτι. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ‘εσύ’ έχεις να πεις για κάτι.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη γνώμη του και αν αισθάνεστε ότι είστε παθιασμένος και έχετε κάτι να πείτε, τότε μπορείτε να το κάνετε εύκολα γράφοντας γι’ αυτό, στο blog σας.

2. Μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, ακόμα και ανώνυμα!
 

Πιστεύετε ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν στην κοινωνία αλλά δεν θέλετε να πάρετε θέση; Πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργούν τα σχολεία, να σταματήσει η βία στα παιδιά, αλλά φοβάστε ότι αν εκφράσετε την άποψη σας θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή σας;

Δημιουργείστε ένα blog και μοιραστείτε τις σκέψεις σας ανώνυμα ή με διαφορετική ταυτότητα από την πραγματική.

 
3. Μπορείς να γνωρίσεις χιλιάδες ανθρώπους από κάθε μέρος της γης!
 

Ποιος δε θέλει φίλους που να είναι από τον ίδιο χώρο; Το blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε με άλλους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το που ζουν στον κόσμο.
Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι θέλουν να αλληλεπιδρούν με άλλους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και τους αρέσει να μιλούν για τα ίδια πράγματα.

Προσωπικά, έχω κάνει ήδη πολλούς νέους φίλους και έχω το blog μου μόλις 5 μήνες! Γιατί όχι και εσύ; Είναι απίστευτο και τόσο μαγικό! Ένα σχόλιο στο άρθρο μου ή ένα προσωπικό email ήταν μόνο η αρχή για να αποκτήσουμε μια πιο συχνή επικοινωνία.

4. Γνώρισε μια άλλη άποψη!

Όταν συνδέεστε με άλλους ανθρώπους και μπείτε στον κόσμο του blogging, θα δείτε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους ενδιαφέρει να ακούσουν αυτό που έχετε να πείτε.

Ψάχνοντας στη bloggογειτονιά θα βρείτε από άλλους bloggers μια διαφορετική άποψη από τη δική σας για το ίδιο θέμα ή οποία μπορεί να βοηθήσει ώστε να βελτιώσετε την κατανόηση σας και να δείτε τα πράγματα από μια νέα προοπτική.

Μπορείτε να απαντήσετε στις ερωτήσεις που έχουν οι αναγνώστες σας και ακούγοντας τις παρατηρήσεις τους, να γίνεται ένας καλύτερος άνθρωπος.

5. Ένα άρθρο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Ναι, το blogging είναι υγεία!
 

Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν θα αρχίσετε να μοιράζεστε τις σκέψεις σας με τους άλλους και να εκφράζετε τις απόψεις σας θα είστε πιο υγιής.

Για μένα, το blogging είναι ένας τρόπος μέσω του οποίου μπορώ να εκφράσω το πως αισθάνομαι. Όχι μόνο αυτό, αλλά μου επιτρέπει επίσης να βοηθήσω άλλους ανθρώπους.

Αν νομίζετε ότι ξέρετε αρκετά πράγματα για κάτι, τότε γιατί να μη δημιουργήσουμε ένα blog και να το μοιραστείτε;

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να δώσετε μια καλή συμβουλή, ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν τις συνταγές που ξέρετε, ότι θα απολαύσουν να διαβάσουν για το που έχετε ταξιδέψει, τότε θα πρέπει σίγουρα να δημιουργήσει ένα blog.

Μπορείτε να βοηθήσετε πολλούς ανθρώπους με την ανταλλαγή των εμπειριών που είχατε.
Το blogging είναι μια υγιής δραστηριότητα και βοηθάει να ξεφύγετε από το ψυχολογικό στρες!

 
6. Με το blogging θα ανακαλύψεις τον εαυτό σου! 

Μου συμβαίνει το εξής: κάθε μέρα, τυχαίνει να ανακαλύψω κάτι νέο, κάτι διαφορετικό, κάτι το οποίο δεν ξέρω για τον εαυτό μου.

Η γνώση για τον εαυτό μας είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να έχουμε. Χρειάζεται χρόνος για κάποιον να καταλάβει ποιος ή ποια είναι ως άτομο.

Πρέπει να έχετε ακούσει ή συναντήσει κάποιους ανθρώπους που έχουν ‘βαρεθεί’ με τη ζωή που έχουν περάσει και λένε ότι δεν ήταν σε θέση να κάνουν τα πράγματα που ήθελαν να κάνουν.

Έχοντας τα μέσα για να κάνετε κάτι που θέλετε να κάνετε, έστω και για λίγο, μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιος είστε και να σας επιτρέψει να συνδεθείτε με τα ενδιαφέροντά σας.
Ξεκινώντας ένα blog μπορεί να σας δείξει, αυτό που πραγματικά είστε παθιασμένοι.

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον του blogger σε πράγματα που ούτε καν γνώριζε πριν.

Ποιος ξέρει, μπορεί να βρείτε και εσείς τον εαυτό σας μέσα από το γράψιμο. Ξεκινώντας ένα blog μπορεί να σας επιτρέψει να καταλάβετε τι σας αρέσει και να αρχίσετε να γράφετε για τη συγκεκριμένη θέση.

7. Ετοιμάσου να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου!
 

Πιστεύω ότι η έναρξη ενός blog σας παρέχει επίσης την ευκαιρία να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη σας.

Αν ξέρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές και θέλετε να τις μοιραστείτε με άλλους μέσα από το blog σας, ο κόσμος θα δείξει ενδιαφέρον για αυτό που έχετε να πείτε.

Μπορείτε να μοιραστείτε ότι θέλετε με τους αναγνώστες σας και αν το περιεχόμενο τελικά είναι χρήσιμο, τότε οι αναγνώστες θα συνειδητοποιήσουν ότι είστε κάποιος που μπορεί να θεωρηθεί ως ‘ειδικός’ στο συγκεκριμένο θέμα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να θεωρηθούμε ως ‘ειδικός’ είναι κάτι το οποίο μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι. Έτσι, εάν αισθάνεστε ότι ξέρετε κάτι, τότε γιατί να μην το μοιραστείτε και που ξέρετε, ίσως μέσα στο χρόνο να θεωρηθείτε ως ‘ειδικός’.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη δημιουργία ενός blog που θα σας επιτρέψουν να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή και να κάνετε αυτό που πάντα θέλατε να κάνετε.

Που να το φανταζόμουν ότι πριν από ένα χρόνο σχεδόν, φοβόμουν να ξεκινήσω το δικό μου blog και ήταν η Άσπα αυτή που με ενέπνευσε και σήμερα γράφω αυτό το άρθρο και προσπαθώ εγώ να σας επηρεάσω να φτιάξετε το δικό σας blog!

Τι λέτε, θα τα καταφέρω να σας εμπνεύσω? ;) Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια από εσάς που θέλετε να κάνετε το δικό σας blog, αλλά και από τους ήδη bloggers που θέλουν να συμπληρώσουν αυτή την λίστα με τα δικά τους οφέλη σχετικά με το blogging!

Keep blogging, κόσμε!

photo by alamodestuff

 

 • Pingback: Τι θα κερδίσω αν φτιάξω και εγώ το δικό μου blog; - Μαμά...δες Μπαμπά...δες! | Μαμά…δες Μπαμπά…δες!()

 • martha sakka

  αρχικά να σου πώ ότι το πόστ αυτό ήταν η αφορμή όχι για να αρχίσω το blogging αλλά για να θυμηθώ τo blogging!
  εμένα αυτό που μου προσφέρει είναι ψυχοθεραπεία.. γράφω, γράφω και ξεσπάω!

  και φυσικά όταν διαβάζω άλλα blogs με βάζουν σε σκέψεις και πολλές φορές μου δίνει το έναυσμα να γράψω κάτι καινούριο!

  • mamaggela

   Μάρθα, πραγματικά χαίρομαι που το post μου ήταν η αφορμή!
   Συμφωνώ μαζί σου για όλους του λόγους που αναφέρεις. Πριν φτιάξω το blog δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα ήταν έτσι! Keep blogging λοιπόν ;)

 • lina

  Έχεις πολύ δίκιο! Διάβασα το κείμενο σου και συμφώνησα στα περισσότερα! Απο τότε που ξεκίνησα το blogging (μόλις πριν ένα μήνα) έχω διαπιστώσει όσα γράφεις με μεγάλη μου χαρά. Δεν το περίμενα όταν ξεκινούσα οτι θα μου πρόσφερε τόσα πολλά το να γράφω σκέψεις σε μια ανάρτηση.

  • mamaggela

   Λίνα, μα είδες πόσα καλά έχει το blogging!? Και πόσα έχουμε ακόμα να ανακαλύψουμε στην πορεία. Καλή αρχή στο νέο σου blog!

 • Klevisa Bullari

  διαβασα αυτα που λες αλλα το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πως ακριβως να φτιαξω το δικο μου blog

  • mamaggela

   Klevisa σε καταλαβαίνω γιατί και γω, ένας από τους λόγους, που άργησα να φτιάξω το blog μου ήταν αυτός.
   Υπάρχουν πάρα πολλά άρθρα, που σου λένε βήμα βήμα πως να ξεκινήσεις, οπότε το έριξα στο διάβασμα.
   Αν ενδιαφέρεσαι για wordpress (δηλαδή όπως είναι το δικό μου), είναι λίγο πιο περίπλοκο, αν ενδιαφέρεσαι για blogger είναι πολύ πιο απλό και μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ http://www.blogger.com

   Αν είσαι από την Αθήνα και τα καταφέρεις, μπορείς να πας σε αυτό το workshop που γίνεται στις 6/6, 19:00
   http://www.aspaonline.gr/2013/06/03/theleis-na-matheis-pos-na-ftiaxeis-to-diko-sou-epitihimeno-blog/

   Φυσικά, μπορώ να σε βοηθήσω και εγώ, όπου χρειαστείς, γι’ αυτό μη διστάσεις να μου στείλεις e-mail.

 • Antigonidio

  Σ’αυτό το ποστ πέφτω αρκετά συχνά τον τελευταίο χρόνο. Έχω δημιουργήσει και εγώ το δικό μου Blog τους τελευταίους μήνες. Κάθε φορά όμως με εκφράζει και κάτι διαφορετικό από αυτά που λες για να συνεχίσω να γράφω… Τελικά νομίζω πως ισχύουν όλα όσα λες :)

  • mamaggela

   Antigonidio,
   χαίρομαι που σε εκφράζει το άρθρο.
   Κάτι μου λέει ότι όσο περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτουμε κάθε μέρα και άλλους λόγους για να συνεχίσουμε να γράφουμε!

   Καλή συνέχεια με το blog σου και θα τα λέμε! :)

 • pasaporti

  Καλησπέρα! Μόνο ως ψυχοθεραπεία το βλέπω, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση. Αυτό όμως που κάνω το τελευταίο διάστημα είναι να μη βλέπω σχεδόν καθόλου τηλεόραση, και να διαβάζω άκρως ενδιαφέροντα άρθρα σαν κι αυτό, από ενδιαφέροντες ανθρώπους. Αυτοί λοιπόν οι ενδιαφέροντοι άνθρωποι πιστεύω ότι είναι πολλοί ανάμεσά μας και αυτή είναι η ουσία του πραγματικού διαδικτύου και μπλογκερ. Φυσικά και δε αναφέρομαι στα ειδησεογραφικού τύπου ιστολογια.

  • mamaggela

   Καλησπέρα,
   Ναι, το blogging είναι υγεία τελικά :)

   Έχεις πολύ δίκιο…και εγώ τη τηλεόραση την έχω καταργήσει και είναι αυτό που λες, υπάρχουν αρκετοί bloggers που έχουν τόσα ωραία πράγματα να μας πουν.
   Το πολύ θετικό είναι ότι κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο πολλοί!

 • κατερινα

  ξέρετε που μπορώ να φτιάξω blog δωρεάν;

  • mamaggela

   Γεια σου Κατερίνα!
   Κάποιες δωρεάν εκδοχές είναι μέσω του blogspot.com ή του wordpress.com.

   Ρίξε μια ματιά για να πάρεις μια πρώτη γεύση και αν χρειαστείς περισσότερες πληροφορίες θα χαρώ πολύ να ξανά μιλήσουμε. Στείλε μου email όποτε θελήσεις στο mamaggela@gmail.com

 • Despoina Tzavara

  Πραγματικά εμπνέει το άρθρο σου…Το διάβασα πριν από ενα μήνα περίπου απο το μαμάδες μπαμπάδες και μέσα σε λίγες μέρες είχα φτιάξει το blog! Οφείλω να σου αποδώσω τα εύσημα… Αισθάνομαι όπως όταν ήμουν μαθήτρια και γέμιζα τόμους με ημερολόγια! Χρησιμοποιώ την ενέργεια που έχω μέσα μου με εποικοδομητικό τρόπο!

  • mamaggela

   Δέσποινα, δεν έχω λόγια! Σε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μου!
   Πραγματικά όταν διάβασα το σχόλιο σου σήμερα το πρωί, χαμογέλασα και μου έφτιαξε τη μέρα.
   Χαίρομαι που μέσα από το blogging βρήκες τον τρόπο να χρησιμοποιήσεις αυτή την ενέργεια που έχεις μέσα σου. Keep blogging και θα είμαστε σε επαφή ;)

 • κατερινα

  Καλημέρα παιδιά κι εγώ είμαι στη φάση της δημιουργίας μου λόγω ότι μαθαίνω τον εαυτό μου μέσω ψυχοθεραπείας και έτσι είπα να φτιάξω κάτι δικό μου. Έχω κάποια χρέωση για αυτό ??? εφόσον συνηθίσω το μπλοκ μπορώ να έχω κάποιο χρηματικό κέρδος από αυτό ???? η χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις?
  συγνώμη που μιλάω τόσο πολύ..

  • mamaggela

   Γεια σου Κατερίνα,
   ακόμα ένας blogger στη παρέα μας σύντομα λοιπόν. Τέλεια!
   Σχετικά με το κόστος υπάρχουν κάποιες δωρεάν εκδοχές μέσω του blogspot.com ή του wordpress.com. Ρίξε μια ματιά εκεί μιας και είναι μια καλή λύση για να ξεκινήσεις.
   Σίγουρα πάντα υπάρχει και η επαγγελματική λύση, όπου εκεί θα πρέπει να απευθυνθείς στην εταιρία που θα επιλέξεις για να σε ενημερώσουν για το κόστος.
   Όσο για το χρηματικό κέρδος, από αυτά που έχω παρακολουθήσει καταλήγω πως το blogging μπορεί να γίνει επικερδές, χρειάζεται όμως ο blogger να φάει αρκετές ώρες πάνω από το laptop με το ρίσκο πάντα να μην πετύχει.
   Όπως και να έχει όμως το σημαντικό είναι ότι το blogging είναι ένα όμορφο ταξίδι που ακόμη και αν δεν φέρει τα κέρδη που περιμένεις, θα ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει ;)

 • Γιωτα Λιακουρα

  Γεια σας.ειμαι μια δεκαεξαχρονη μαθήτρια και επηρεασμένη από το άρθρο δημιούργησα κι εγώ το δικό μου blog ,αφιερωμένο στη μουσική. Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο mesa-apo-tis-notes.blogspot.gr.Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

  • mamaggela

   Γεια σου, Γιώτα!
   Πραγματικά, χάρηκα πάρα πολύ όταν διάβασα το μήνυμά σου!
   Χάρηκα που μέσα από ένα άρθρο μου, κατάφερα να εμπνεύσω ακόμα έναν άνθρωπο να κάνει το δικό του blog.
   Χάρηκα γιατί είσαι 16 χρονών και δεν φανταζόμουν ότι με διαβάζει μια μαθήτρια 16 χρονών.
   Σε ευχαριστώ που το μοιράστηκες μαζί μου, είναι σημαντικό για εμένα!

   Το blog σου το διάβασα και μου αρέσει πολύ γιατί γράφεις για ένα θέμα που φαίνεται ότι αγαπάς αρκετά.
   Ένιωσα πολύ όμορφα που στη σημερινή σου ανάρτηση γράφεις ότι το blog σου δίνει ζωή και ότι χαίρεσαι απίστευτα να γράφεις!

   Συνέχισε να γράφεις, Γιώτα!

   • mamaggela
   • Γιωτα Λιακουρα

    Κυρία Αγγελα ,εγώ θα έπρεπε να σας ευχαριστησω και που βρηκατε χρόνο να το διαβάσετε και για τα καλά σας λόγια. Αν και είχα πολύ δύσκολη μέρα στο σχολείο σήμερα ,δεν μπορείτε να καταλαβετε ποση ώρα χορευα μες στο δωμάτιο μου όταν είδα το σχόλιο σας. Η επόμενη ανάρτηση στο blog μου (η μουσική μέσα από τη λογοτεχνία )είναι αφιερωμένη σε εσας.Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και πολλά φιλια στο κοριτσάκι σας!

 • Κατερινακι

  Γεια σας κ από μένα! Ειμαι η Κατερίνα και πριν από λίγο καιρο αποφασισα να κανω και γω το δικό μου blog. Μπορείτε να με κατευθύνετε ωστε να βρω τις σωστες πληροφορείες που χρειαζομαι? Πως μπορει καποιος να έχει κέρδη από αυτό? Διαβασα παρακάτω οτι υπάρχουν blogs που ειναι δωρεάν. Ειναι αυτά που σημειώσατε?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ..

  • mamaggela

   Γεια σου Κατερίνα και καλώς όρισες στο κόσμο του blogging!
   Σχετικά με τα δωρεάν blog, ναι μπορείς να ξεκινήσεις από το blogspot.com ή από το wordpress.com.
   Σχετικά με τα κέρδη, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο http://bit.ly/1cT0eDC, πιστεύω θα σε βοηθήσει αρκετά.
   Θα χαρώ να σε βοηθήσω όπου αλλού μπορώ.
   Καλή αρχή!