Νονός με τα όλα του! Νόναρος!

Και ξαφνικά βρήκα τον χρόνο και τη διάθεση που έψαχνα και χαμογελώ…και τολμώ να πω πως συγκινούμαι, επειδή θα σας γράψω για ένα ξεχωριστό άνθρωπο σε αυτό εδώ το post! Μιλάω για αυτόν που θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού μας αλλά έχει ήδη σημαδέψει την δική μου και του Γιώργου με τις καλύτερες αναμνήσεις!

Αν και είναι ένας άνθρωπος με πολλούς ρόλους για την οικογένεια μας, πάντα επικρατεί αυτός με τις πιο δυνατές ηθικές αξίες και μιλώ για τον ρόλο του  ‘νονού’ της Ελευθερίας! Αλλά εκτός από νονός της κόρης μας, είναι και αδερφός μου, είναι και συνεργάτης μου, είναι και κολλητός φίλος του άντρα μου.

Πιστεύω με όλη μου την δύναμη, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχεις αξιόλογους ανθρώπους δίπλα σου, οι οποίοι μπορεί να σου καθορίσουν τις αποφάσεις σου για τα βήματα και την πορεία της ζωή σου. Νιώθω τυχερή γιατί ο αδερφός μου, βρισκόταν εκεί δίπλα μου και απλόχερα μου προσέφερε τις γνώσεις του και τις απόψεις του στα σημαντικότερα βήματα της ζωής μου, χωρίς καν να το έχει συνειδητοποιήσει.

Ας σταθώ όμως στον ρόλο του νονού, που για μένα νονός όλα αυτά τα χρόνια σήμαινε μια φιγούρα ανύπαρκτη. Ίσως οι συγκυρίες τότε να ήταν διαφορετικές από την σημερινή εποχή και να μην έδιναν τη βαρύτητα που της αρμόζει. Αντιθέτως, ο άντρας μου είχε και έχει ακόμα τον καλύτερο νονό του κόσμου! (μαζί με τον νονό της Ελευθερίας ;)

Δεν είναι η αξία των δώρων που κάνει το νονό σημαντικό μέσα στο μυαλό του παιδιού. Όλες οι μανούλες έχουμε αντιληφθεί ότι τα παιδιά μας μπορεί να χαρούν με κάτι τόσο δα μικρό και ασήμαντο και να ασχολούνται με αυτό αμέτρητες ώρες.

Είναι η αγάπη του και η γενναιοδωρία των συναισθημάτων του προς το παιδί μας που τον κάνει σημαντικό, είναι η προσωπικότητα και η ποιότητα του χαρακτήρα του, η παρουσία του για να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες όταν το πλασματάκι μας θα το έχει ανάγκη, αυτός που θα κάτσει στο πάτωμα και θα παίξει με το παιδί μας, θα του τραγουδήσει και θα χαρεί με την χαρά του, που θα το αγκαλιάσει με τόση αγάπη σαν να ήταν δικό του. Αυτός είναι ο νονός της Ελευθερίας, νονός με τα όλα του! Νόναρος!!

Η επιλογή πνευματικού γονέα, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους νέους γονείς διότι είναι μια σχέση ζωής για εμάς και το παιδί μας! Για εμένα και τον Γιώργο, δεν υπήρχε δεύτερη σκέψη, ήρθε αυθόρμητα και έβγαινε πραγματικά από καρδιάς!

Διαβάζοντας από την αρχή αυτά που έχω γράψει, νιώθω πως δεν μου φτάνουν και θέλω να γράψω κι άλλα…… αλλά ας σταματήσω με αυτό εδώ: Το παιδάκι σας αξίζει τον καλύτερο Νόναρο του κόσμου όλου !

Υ.Γ Η αμυγδαλιά στη φωτογραφία, είναι αγαπημένο λουλούδι του νονού!

Photo by pizzodisevo