Κολυμπάει!

Ήταν 1,5 χρονών! Είπα και εγώ να πάω με την κόρη μου στο baby swimming.

baby_swim_mamaggela

Σχολούσα από τη δουλειά, έτρεχα σαν τρελή στο σπίτι να ετοιμαστώ, να ετοιμάσω τη κόρη μου, να πάρω το σακβουαγιάζ με τα πράγματα που είχα ετοιμάσει από την προηγούμενη το βράδυ, να έχω ρυθμίσει το θέμα φαγητού, δηλαδή να μην έχει φάει πολύ, αλλά να μην πεινάει κιόλας, να πάω στο κολυμβητήριο να την ετοιμάσω, να με ετοιμάσω, να κάνω ντουζ πριν το μάθημα, ντουζ την Ελευθερία, μπάνιο μετά το μάθημα εγώ, μπάνιο την Ελευθερία, να τη ντύσω, να ντύσω εμένα, να κάνω και το socializing με τις άλλες μαμάδες, να γυρίζω σπίτι και να πλένω μαγιό, σκουφάκια, μπουρνούζια για την επόμενη φορά.

Βάσανο! Μόνο που τα ξανά σκέφτομαι, κουράστηκα.
Άντεξα 2-3 μήνες και μετά σταματήσαμε. Εμένα βέβαια μου φάνηκε αιώνας!

Υπήρχαν όμως και τα θετικά απ’ αυτή τη διαδικασία.
Το σημαντικότερο ήταν ότι η Ελευθερία εξοικειώθηκε και αγάπησε το νερό.
Μαζί με αυτή εξοικειώθηκα και εγώ να κάνω παιχνίδια μαζί της στο νερό.

Κάθε καλοκαίρι παίζαμε πολλές ώρες στη θάλασσα και στην πισίνα με κύριο στόχο να μάθει να κολυμπάει. Φυσικά δεν είμαι ειδικός, αλλά καλά τα πήγαμε.

Ήμουν πάντα κοντά της, έτοιμη να την κάνω να νοιώσει ασφάλεια.
Σήμερα η Ελευθερία, 4.5 χρονών, αγαπάει πολύ το νερό, νοιώθει μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν βρίσκεται μέσα στη θάλασσα ή στην πισίνα και εγώ είμαι μια υπερήφανη μαμά, διότι πριν από 20 ημέρες κολύμπησε πρώτη φορά μόνη της μια μικρή απόσταση, χωρίς κανείς να την κρατάει και χωρίς βοηθητικά εξαρτήματα και κάθε μέρα κολυμπάει όλο και πιο καλά.

Είμαι περήφανη μαμά και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας!
Είναι αυτές οι μικρές στιγμές που κοιτάζεσαι με τον άντρα σου στα μάτια, χαμογελάτε και οι δυο και νοιώθεις μεγάλη χαρά για το παιδί σου που μεγαλώνει και γίνεται λίγο ακόμα ανεξάρτητη, αλλά ταυτόχρονα έρχεται και ένας κόμπος στο λαιμό σου γιατί αυτό το μωρό που κρατούσες στην αγκαλιά σου εχθές, σήμερα έχει μάθει να κολυμπάει μόνο του!

Μεγαλώνει…

Photo by Donnie Ray Jones