Εποχή για ξεκαθαρίσματα

12766763504_917e60db0a_z
Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είχαμε αποφασίσει να μετακομίσουμε οικογενειακώς κοντά στη δουλειά του άντρα μου, η οποία είναι εποχιακή και είναι 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ηράκλειο.

Μείναμε στο ‘καινούριο μας σπίτι’, το οποίο είναι 5 λεπτά από τη θάλασσα, για 3.5 μήνες. Ήταν σαν να είμαστε διακοπές και ας πηγαινοερχόμουν καθημερινά στη δουλειά μου.

Το σπίτι ήταν πολύ μικρό και είχε μόνο ένα μεγάλο κρεβάτι, ένα κομοδίνο και ένα τραπέζι με 2 καρέκλες, χωρίς τηλέφωνο άρα και χωρίς internet. Επίσης, δεν είχαμε τηλεόραση αλλά δεν μου έλειψε κιόλας, μιας και δεν παρακολουθώ τα τελευταία 4 χρόνια.

Είχαμε πάρει πολύ λίγα πράγματα μαζί μας και μόνο τα απαραίτητα. Λίγα ρούχα, 2-3 παιχνίδια και αρκετά παραμύθια για την Ελευθερία. Τα ρούχα τα πλέναμε και το φαγητό το μαγειρεύαμε στη δουλειά του άντρα μου και όχι στο σπίτι.

Η Ελευθερία κοιμόταν από τις 20:30 και εγώ είχα όλο το χρόνο δικό μου να χαλαρώσω, να σκεφτώ, να χαζέψω, να βαρεθώ, να διαβάσω βιβλία, να κοιμηθώ, χωρίς internet, χωρίς τηλεόραση και χωρίς δουλειές του σπιτιού. Ήταν οι απόλυτες διακοπές για μαμάδες!

Εντάξει θα το παραδεχτώ, μετά τους 2,5 μήνες ήθελα απεγνωσμένα να γυρίσω σπίτι μου, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει (και αυτός είναι ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο) ότι με αφορμή αυτό συνειδητοποίησα πόσο πιο ήρεμη ένιωσα όταν στο σπίτι που έμενα είχα μόνο τα εντελώς απαραίτητα.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο σπίτι μου στο Ηράκλειο πήρα αποφάσεις!
Ξεκαθάρισα τις ντουλάπες με τα ρούχα, τα ντουλάπια του μπάνιου, τα ντουλάπια της κουζίνας, τα παιχνίδια της Ελευθερίας και το ξεκαθάρισμα συνεχίζεται.

Πέταξα άχρηστα αντικείμενα, αλλά και πολλά από αυτά τα έδωσα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη ενώ εγώ δεν τα χρησιμοποιούσα ποτέ.
Κάποια παιχνίδια ή αντικείμενα που δεν ήθελα να τα πετάξω αλλά ούτε να τα έχω συνέχεια μπροστά μου, τα έβαλα στην αποθήκη.
Έτσι δημιουργήθηκαν αρκετοί ελεύθεροι χώροι στο σπίτι, που έμειναν απλά κενοί για μεγαλύτερη άνεση ή τους εκμεταλλεύτηκα διαφορετικά.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και είναι ευκαιρία να κάνετε και εσείς το ίδιο.
Μια απόφαση είναι, ξεκινήστε σήμερα κιόλας και καλά ξεκαθαρίσματα.

Photo by Stavos